Missziónk

A BonumTV az első magyar nyelvű közösségi katolikus televízió, mely elérhető kábelszolgáltatóknál és az interneten is. A BonumTV hiánypótló csatorna Magyarországon, Ferenc pápa tanítását követve a jót keresi és a jót közvetíti.

A BonumTV Szent II. János Pál pápa útmutatását követve kívánja használni a modern kommunikációs lehetőségeket, hogy a huszonegyedik század embere ismét rátaláljon az Evangélium Örömhírére.

A BonumTV figyelmet fordít a hétköznapinak tűnő, mégis létfontosságú problémákra és kérdésekre, de megjelenik tartalmai között a család, a gyereknevelés és a közösség témakörén túl többek között az életmód, az egészség és a zöld tartalmak is. Az első olyan televíziós társaság Magyarországon, amely vállalja a katolikus, keresztény érték közvetítését műsoraiban. Magyarországon egyedülálló módon élőben, magyar nyelven közvetíti Ferenc pápa eseményeit, valamint naponta több alkalommal élő szentmise közvetítést sugároz.

A BonumTV-nek a kezdetektől célja és missziója, hogy az Szentírás üzenetét közvetítse és minél több emberhez eljuttassa. A Bonum Médiamisszió önkéntesei ehhez a misszióhoz csatlakoznak, és segítenek abban, hogy a Bonum segítségével minél több emberhez jusson el az Evangélium üzenete.

LEGYEN ÖN IS MÉDIAMISSZIÓS! CSATLAKOZZON A BONUM MÉDIAMISSZIÓHOZ!

Kérjük, hogy lehetőségeihez mérten segítsen abban, hogy az Ön plébániáján vagy közösségében is minél többen megismerjék a BonumTV műsorait és misszióját, valamint hogy a BonumTV információs anyagai eljussanak az Ön plébániájára és közösségébe is. Kérjük, vegye fel a Bonum Médiamissziós Irodával a kapcsolatot vagy töltse le az alábbi információs anyagokat vagy hírlevelünket.

Nézze meg a videókat!/ Csatlakozzon! – A Bonum Médiamisszió és a Bonum Médiamissziósok bemutatkoznak

Hírlevelek

Az EWTN Magazin 2023. szeptemberi száma már elérhető!

Hívja az EWTN Közönségszolgálatát a 06 1 / 780 8085-ös telefonszámon.

*************************************************
MÉDIAMISSZIÓS LELKISÉG

A hivatásunktól és a társadalomban betöltött szerepünktől függetlenül valamennyiünk apostoli feladata, hogy a Szentírás szerint éljünk, imádkozzunk és hírül vigyük a világban az Evangélium üzenetét. Jézus Krisztus misszióra hív minket, „tegyetek tanítványaimmá minden népet” (Mt 28,19), mondja. A Bonum Médiamisszió nagyszerű lehetőség arra, hogy a modern kor média eszközeit használva segítsen Ön is abban, hogy Jézus Krisztus hívására válaszoljunk. Információs anyagok és lelki olvasmányok gazdag tárházát találja oldalunkon, amik a modern kori missziós tevékenységhez és a missziós lelkiség megismeréséhez nyújtanak segítséget.

A MÉDIAMISSZIÓ TERÜLETEI. ÍGY SEGÍTHET

A BonumTV Szent II. János Pál pápa útmutatását követve kívánja használni a modern kommunikációs lehetőségeket, hogy a huszonegyedik század embere ismét rátaláljon az Evangélium Örömhírére. A BonumTV-nek a kezdetektől célja és missziója, hogy az Szentírás üzenetét közvetítse és minél több emberhez eljuttassa. A Bonum Médiamisszió önkéntesei ehhez a misszióhoz csatlakoznak, és segítenek abban, hogy a Bonum segítségével minél több emberhez jusson el az Evangélium üzenete. Bonum Médiamissziósként Ön – többek között – abban segíthet nekünk, hogy saját plébániájára, közösségébe imádságos lelkülettel elviszi a Bonum hírét. Önkéntes médiamissziós tevékenységéhez nyomtatott, elektronikus és video anyagokkal is segítséget nyújtunk. Kérjük, gondolja át, hogy saját személyes lehetőségeihez, Isten-adta tehetségeihez, képességeihez mérten az alábbi három terület közül melyiken és milyen módon tud a Bonum Médiamisszióhoz csatlakozni.

Személyes imádság

Személyes imádság:
Napi imádsága részeként imádkozzon a BonumTV-ért és a Bonum Médiamisszió szolgálatáért. Kattintson a feni ikonra, és csatlakozzon hozzánk az imádságban, legyen lelki társunk az evangélium üzenetének terjesztésében.

Közösségi misszió, önkéntesség

2.1. Plébániai aktivitások:
Vigye hírét a Bonumnak saját plébániájára, saját közösségébe! Segítsen abban, hogy az Ön plébániáján, közösségben is minél többen megismerjék a Bonum-ot. Kattintson a fenti ikonra, hogy többet megtudjon arról, miben és hogyan lehet a segítségünkre saját plébániáján.

2.2. Közösségi misszió:
Vigye hírét a Bonumnak saját plébániáján kívülre is, ismertesse meg tágabb környezetével is! Ha ön aktívan használja a közösségi médiát és szívesen osztja meg a Bonum hírét szélesebb közönséggel is, kattintson a fenti ikonra!

2.3. További önkéntes tevékenységek
Amennyi missziónkat önkéntesként, idejével szeretné támogatni, kapcsolódjon Ön is Bonum Médiamisszióhoz. A következő területeken várjuk jelenleg önkéntesek jelentkezését:
• fordító önkéntesek (angol, szlovák, olasz, spanyol nyelvekről magyar nyelvre történő fordítás)
• telefonos közönségszolgálati önkéntesek
• további médiamissziós önkéntes tevékenységek.

Adomány (Anyagi támogatás)

Adomány (Anyagi támogatás)

A BonumTV önkéntes adományokból tartja fenn magát, rábízva létét, sorsát teljesen a gondviselő Istenre. Kérjük, hogy vegyen részt ebben a munkában, és lehetőségeihez mérten támogassa a BonumTV missziós munkáját, hogy a lehető legtöbb háztartásba a televíziós kábelhálózatokon is eljusson Krisztus örömhíre.

„A keresztség erejében Isten népének minden tagja misszionárius tanítvány lett (vö. Mt 28,19). .. Minden keresztény annyira misszionárius, amennyire Jézus Krisztusban találkozott Isten szeretetével; többé ne mondjuk, hogy „tanítványok” és „misszionáriusok” vagyunk, hanem azt mondjuk, mindig „misszionárius-tanítványok” vagyunk. … Mi mire várunk?”
Ferenc pápa, Az evangélium öröme (120.)
Médiamissziós közösségünk

Az EWTN csatorna alapítója Angelica anya, gyakran mondogatta: „Mi egy család vagyunk”. Médiamissziósként Ön idejének, tehetségének, talentumainak felajánlásával segíti, támogatja a BonumTV működését és misszióját, és Ön is tagjává válik a Médiamissziós közösségünknek. Csatlakozzon közösségünkhöz: várjuk visszajelzéseiket, és kérjük osszák meg velünk és a többi médiamisszióssal élményeiket, tapasztalataikat, történeteiket, tanúságtételeiket!

Ossza meg velünk!
Küldje el nekünk emailen ötleteit, javaslatait, visszajelzéseit és fotóit (a fotókat lehet,hogy felhasználjuk, közzétesszük honlapunkon vagy közösségi oldalunkon). Vagy, küldje el nekünk emailen imaszándékát, hogy imádkozhassunk Önért.

Médiamissziósok történetei, tanúságtételei

A Médiamissziósok hírei
Az Önök által beküldött ötletekből, visszajelzésekből, történetekből, tanuságtételekből és fotókból válogatunk.

A Médiamisszió friss hírei

Friss hírek
A Bonum Médiamisszió friss hírei, hírlevelei és eseményhirdetményei.Csatlakozzon hozzánk a Fecbook-on is, kövessen minket
BonumTV EWTN Magyarország Bonum imaközössége
BONUMTV Legutóbbi Facebook posztjai
 


Csatlakozzon hozzánk a Fecbook-on is, kövessen minket
BonumTV EWTN Magyarország Bonum imaközössége
Információs anyagok
"„Egyetlen krisztushívő, az Egyház semmilyen intézménye sem vonhatja ki magát a legfőbb parancs alól: Krisztust kell hirdetnünk minden népnek.”
–II. János Pál pápa: Redemptoris Missio. Enciklika a minden időre érvényes missziós megbízatásról, (3.)
Videók
HAVI MISSZIÓS VIDEO-ÜZENET

Missziós videó üzenetek a BonumTV és a Bonum Médiamisszió vezetőitől, melyek segítséget nyújtanak abban, hogy miként tudja Ön is a Bonum misszióját és műsorait népszerűsíteni.

INFORMÁCIÓS VIDEÓK

Videók, melyek segítséget nyújtanak abban, hogy Bonum Médiamissziósként miként tudja tevékenységét végezni. Motiváció, módszertan és inspiráció a médiamissziósok tevékenységéhez.

OSSZA MEG VALAKIVEL

Összegyűjtöttük a kedvenc videóinkat, melyeket megosztásra ajánlunk. Ne csak meséljen ismerősinek a Bonumról, mutassa is meg a videók segítségéve!