RÓLUNK

EWTN  küldetése a Missziós Nyilatkozat szerint a következő: Az Örök Ige Televíziós Hálózat (EWTN) célja, hogy elősegítse az igazság terjedését, ahogyan azt a Katolikus Egyház Tanítóhivatala is megfogalmazza. Az Örök Ige Televíziós Hálózat küldetése az, hogy szolgálja az Egyház ortodox hitének és tanításának elterjedését a mindenkori pápa útmutatása szerint.     

A katolikus televízió, az EWTN története

Az 1960-as években Angelica anya, egy klauzúrás klarissza nővér, beteljesítette Istennek tett fogadalmát, és kolostort alapított az Egyesült Államok többségében nem katolikusok lakta déli részén. Az Alabama állambeli Mobile megye püspöke, akinek fennhatósága alá Irondale, Birmingham külvárosa is tartozott, meghívta őt egyházmegyéjébe, hogy valóra váltsa ígéretét. Miután Angelica anya és nővérei beköltöztek új otthonukba, evangelizációs tervének következő lépéseként kis füzeteket kezdett írni különféle vallásos témákban. Ahogy a rövid írások népszerűsége egyre növekedett, a kolostor vásárolt egy kis nyomdaképet, amivel a füzeteket a továbbiakban nyomtatták, majd elterjesztették az egész világon.

A füzetek népszerűsége oda vezetett, hogy Angelica anya egyre több felkérést kapott előadások tartására. Elhangzott beszédeit egy helyi televízióadó rögzítette. Mivel az Anya azt szerette volna, hogy üzenete minél szélesebb közönséghez jusson el, megszületett egy katolikus televízió ötlete. Minden egy kicsi TV stúdió egyszerűségéből indult, amelyet hat nővér alakított ki a kolostorban, a televíziózáshoz szükséges technikai követelmények igen csekély ismeretében. Napjainkra az EWTN a legkorszerűbb audiovizuális eszközökkel rendelkezik, és működését teljes egészében magánszemélyek, és kisebb csoportok pénzügyi felajánlásai, adományai tesznek lehetővé. 1981. augusztusi indulása óta az EWTN a világ legnagyobb vallásos médiahálózatává nőtte ki magát.

Magyarországon a BonumTV televíziós társaság magánkezdeményezésre jött létre 2010. augusztus 15-én. és 2011. április 30-án kezdte meg napi 24 órás adásának sugárzását az interneten, majd 2012. december 8-án kezdte meg kábelhálózatokon műsorainak továbbítását mint helyi katolikus tematikus televíziós csatorna. A televízió 2014. január 1-től országosan elérhetővé tette műsorainak terjesztését, és 2019. év végére egész Kárpát-medencében foghatóvá váltak műsorai. 

 

További kérdései vannak? Nézze meg Gyakran Ismételt Kérdések oldalunkat!

“Menjetek el az egész világra és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek.” (Mk 16,15)

 

Találkozzon munkatársainkkal

A Médiamissziót támogató csoport

Az EWTN Katolikus Televízió