Missziónk

A BonumTV az első magyar nyelvű közösségi katolikus televízió, mely elérhető kábelszolgáltatóknál és az interneten is. A BonumTV hiánypótló csatorna Magyarországon, Ferenc pápa tanítását követve a jót keresi és a jót közvetíti.

A BonumTV Szent II. János Pál pápa útmutatását követve kívánja használni a modern kommunikációs lehetőségeket, hogy a huszonegyedik század embere ismét rátaláljon az Evangélium Örömhírére.

A BonumTV figyelmet fordít a hétköznapinak tűnő, mégis létfontosságú problémákra és kérdésekre, de megjelenik tartalmai között a család, a gyereknevelés és a közösség témakörén túl többek között az életmód, az egészség és a zöld tartalmak is. Az első olyan televíziós társaság Magyarországon, amely vállalja a katolikus, keresztény érték közvetítését műsoraiban. Magyarországon egyedülálló módon élőben, magyar nyelven közvetíti Ferenc pápa eseményeit, valamint naponta több alkalommal élő szentmise közvetítést sugároz.

A BonumTV-nek a kezdetektől célja és missziója, hogy az Szentírás üzenetét közvetítse és minél több emberhez eljuttassa. A Médiamisszió önkéntesei ehhez a misszióhoz csatlakoznak, és segítenek abban, hogy a Bonum segítségével minél több emberhez jusson el az Evangélium üzenete.

LEGYEN ÖN IS MÉDIAMISSZIÓS!

Nyomtatott Információs anyagok
Az EWTN és a BonumTV általános információs tájékoztató anyagait katolikus médiamissziósként Ön ingyenesen tudja megrendelni. Az Ön által megadott mennyiséget eljuttatjuk Önhöz.
Az Információs Anyagok oldalunkon megtalálja és letöltheti vagy megrendelheti a nyomtatott EWTN és BONUM információs anyagokat. ***Link

Hírlevelek

Bonum 2017. júliusi Műsorajánló Hírlevele már elérhető!

Töltse le és ossza meg másokkal is 2017. júliusi műsorajánló hírlevelünket. Töltse le innen, vagy írjon közönségszolgálatunknak: info@mediamisszio.eu.

*************************************************

Bonum Médiamisszió következő eseménye Médiamisszió Hete (2017. június 26. – 30.)

Minden hónap első csütörtökén Médiamissziós találkozót tartunk a BonumTV-ben. 

*************************************************

“Evangelizáljatok szeretettel, vigyétek el mindenkihez Isten szeretetét!” –Ferenc pápa

MÉDIAMISSZIÓS LELKISÉG

Médiamissziósok Lelkiségi Útvezetője

Ebben a kis brossúrában a magyar katolikus Médiamissziót megalapozó lelkiség foglalata olvasható. A kis füzetben található elmélkedések és imádságok reményeink szerint mindenkit segítenek, támogatnak, erősítenek a modernkori katolikus misszió útjain. (A magyar nyelvű füzet az EWTN Médiamisszió lelkiségi füzete alapján készült, amit az EWTN Ferences Missziósok szerzetesközössége állított össze.) A kis füzet letölthető, vagy megrendelhető nyomtatot formában.

Ha az imádságra, elmélkedésre és reflexióra szánunk időt, akkor alkalmasabbak leszünk arra, hogy cselekedjünk és szóljunk másokhoz. Médiamissziósként szánjon minden nap időt az imádságra! Evangelizálja először saját magát, hogy másokat is evangelizálni tudjon!

 

Imádkozzon velünk!
Imádságok
Imádságok
Összegyűjtöttünk néhány imádságot, melyek segítik, támogatják a Médiamissziósok munkáját.
Olvasmányok
Olvasmányok
Az evangelizációhoz kapcsolódó fontosabb egyházi dokumentumok:

“Az evangelizáció nem egy szabadon választható tevékenység, hanem Isten Gyermekeinek legfőbb hivatása; egy olyan kötelességünk, ami Jézus Krisztus parancsával van összhangban.” –XVI. Benedek pápa

A MÉDIAMISSZIÓ TERÜLETEI

Önkéntes idejének és szolgálatának felajánlásával, Ön talentumait és képességeit ajánlja fel Krisztus és az Ő Egyháza szolgálatára.
Ismerje meg azt a három területet, ahol önkéntes szolgálatával segíthet.

  • 1. Imádság (Imamisszió)
  • 2. Közösségi misszió, önkéntesség
  • 3. Adomány (Anyagi támogatás)

Ajánljuk, hogy először nézze meg mind a három területhez bemutatását szolgáló rövid videókat.

Imádság (Imamisszió)
Imádság (Imamisszió)

Napi imádsága részeként imádkozzon a magyar katolikus médiában szolgálatot teljesítő szakemberekért, az EWTN Magyarország elindulásáért, BonumTV-ért és a magyar katolikus Médiamisszió szolgálatáért. Kattintson a feni ikonra, és csatlakozzon hozzánk az imádságban, legyen lelki társunk az evangélium üzenetének terjesztésében.

Közösségi misszió, önkéntesség
Közösségi misszió, önkéntesség
2.1. Plébániai aktivitások:

Vigye hírét az EWTN és a BONUM televíziós csatornáknak saját plébániájára, saját közösségébe! Segítsen abban, hogy az Ön plébániáján, közösségben is minél többen megismerjék a katolikus televíziókat. Kattintson a fenti ikonra, hogy többet megtudjon arról, miben és hogyan lehet a segítségünkre saját plébániáján.

2.2. Közösségi misszió:
Vigye hírét az EWTN és a BONUM televíziós csatornáknak saját plébániáján kívülre is, ismertesse meg tágabb környezetével is! Ha ön aktívan használja a közösségi médiát és szívesen osztja meg az EWTN és a BONUM televíziós csatornák  hírét szélesebb közönséggel is, kattintson a fenti ikonra!

2.3. További önkéntes tevékenységek
Amennyi missziónkat önkéntesként, idejével szeretné támogatni, kapcsolódjon Ön is a magyar katolikus Médiamisszióhoz. A következő területeken várjuk jelenleg önkéntesek jelentkezését:
• fordító önkéntesek (angol, szlovák, olasz, spanyol nyelvekről magyar nyelvre történő fordítás)
• telefonos közönségszolgálati önkéntesek
• további médiamissziós önkéntes tevékenységek.

Adomány (Anyagi támogatás)
Adomány (Anyagi támogatás)

A katolikus televíziók (EWTN, BONUM) önkéntes adományokból tartja fenn magát, rábízva létét, sorsát teljesen a gondviselő Istenre. Kérjük, hogy vegyen részt ebben a munkában, és lehetőségeihez mérten támogassa a katolikus televíziók missziós munkáját, hogy a lehető legtöbb háztartásba a televíziós kábelhálózatokon is eljusson Krisztus örömhíre.

Ha szeretne segítséget kapni abban, hogy a fenti három önkéntességi terület közül melyiket válassza, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. Örömmel segítünk. Kérjük, mondja el nekünk, hogy Önt mi lelkesíti, és hogy Ön szerint a saját plébániája vagy közössége számára milyen szolgálatot nyújthat a katolikus televíziók. Örömmel válaszolunk kérdéseire, és segítünk a továbblépésben.