Az Örök Ige Televíziós Hálózat, az EWTN Missziós Nyilatkozata

Az Örök Ige Televíziós Hálózat (EWTN) célja, hogy elősegítse az igazság terjedését, ahogyan azt a Katolikus Egyház Tanítóhivatala is megfogalmazza. Az Örök Ige Televíziós Hálózat küldetése, hogy szolgálja az Egyház ortodox hitének és tanításának elterjedését a mindenkori Pápa útmutatása szerint.

LEGYEN ÖN IS MÉDIAMISSZIÓS!

Nyomtatott Információs anyagok
Az EWTN Katolikus Televízió általános tájékoztató anyagait médiamissziósként ingyenesen tudja megrendelni. Az Ön által megadott mennyiséget személyesen tudja átvenni a televízió budapesti vagy berceli címét, de kérésére eljuttatjuk Önhöz, a megadott címre. Az Információs Anyagok oldalunkon megtalálja és letöltheti vagy megrendelheti a nyomtatott EWTN Katolikus Televízió általános tájékoztató anyagait. ***Link

Hírlevelek

Az EWTN Magazin 2023. szeptemberi száma már elérhető!

Hívja az EWTN Közönségszolgálatát a 06 1 / 780 8085-ös telefonszámon.

*************************************************

EWTN Médiamisszió következő eseménye 2023. szeptember 14. 14:00 – 15:30

Minden héten csütörtökön Médiamissziós találkozót tartunk az EWTN Katolikus Televízióban. 

*************************************************

“Evangelizáljatok szeretettel, vigyétek el mindenkihez Isten szeretetét!” –Ferenc pápa

MÉDIAMISSZIÓS LELKISÉG

Médiamissziósok Lelkiségi Útvezetője

Ebben a kis brossúrában a magyar katolikus Médiamissziót megalapozó lelkiség foglalata olvasható. A kis füzetben található elmélkedések és imádságok reményeink szerint mindenkit segítenek, támogatnak, erősítenek a modernkori katolikus misszió útjain. (A magyar nyelvű füzet az EWTN Médiamisszió lelkiségi füzete alapján készült, amit az EWTN Ferences Missziósok szerzetesközössége állított össze.) A kis füzet letölthető, vagy megrendelhető nyomtatot formában.

Ha az imádságra, elmélkedésre és reflexióra szánunk időt, akkor alkalmasabbak leszünk arra, hogy cselekedjünk és szóljunk másokhoz. Médiamissziósként szánjon minden nap időt az imádságra, hogy másokat is evangelizálni tudjon!

 

Imádkozzon velünk!
Imádságok
Imádságok
Összegyűjtöttünk néhány imádságot, melyek segítik, támogatják a Médiamissziósok munkáját.
Olvasmányok
Olvasmányok
Az evangelizációhoz kapcsolódó fontosabb egyházi dokumentumok:

“Az evangelizáció nem egy szabadon választható tevékenység, hanem Isten Gyermekeinek legfőbb hivatása; egy olyan kötelességünk, ami Jézus Krisztus parancsával van összhangban.” –XVI. Benedek pápa

A MÉDIAMISSZIÓ TERÜLETEI

Önkéntes idejének és szolgálatának felajánlásával, Ön talentumait és képességeit ajánlja fel Krisztus és az Ő Egyháza szolgálatára.
Ismerje meg azt a három területet, ahol önkéntes szolgálatával segíthet.

  • 1. Imádság (Imamisszió)
  • 2. Közösségi misszió, önkéntesség
  • 3. Adomány (Anyagi támogatás)

Ajánljuk, hogy először nézze meg mind a három területhez bemutatását szolgáló rövid videókat.

Imádság (Imamisszió)
Imádság (Imamisszió)

Napi imádsága részeként imádkozzon a magyar katolikus médiában szolgálatot teljesítő szakemberekért, az EWTN Katolikus Televízióért, az EWTN Kids katolikus rajzfilmcsatorna elindulásáért, a magyar katolikus Médiamisszió szolgálatáért. Kattintson a feni ikonra, és csatlakozzon hozzánk az imádságban, legyen lelki társunk az evangélium üzenetének terjesztésében.

Közösségi misszió, önkéntesség
Közösségi misszió, önkéntesség
2.1. Plébániai aktivitások:

Vigye hírét az EWTN Katolikus Televíziónak és az EWTN Kids katolikus rajzfilmcsatornának saját plébániájára, saját közösségébe! Segítsen abban, hogy az Ön plébániáján, közösségben is minél többen megismerjék a katolikus televíziókat. Kattintson a fenti ikonra, hogy többet megtudjon arról, miben és hogyan lehet a segítségünkre saját plébániáján.

2.2. Közösségi misszió:
Vigye hírét az EWTN Katolikus Televíziónak és az EWTN Kids katolikus rajzfilmcsatornának saját plébániáján kívülre is, ismertesse meg tágabb környezetével is! Ha ön aktívan használja a közösségi médiát és szívesen megosztja az EWTN Katolikus Televízió és az EWTN Kids katolikus rajzfilmcsatorna hírét szélesebb közönséggel is, kattintson a fenti ikonra!

2.3. További önkéntes tevékenységek
Amennyi missziónkat önkéntesként, idejével szeretné támogatni, kapcsolódjon Ön is a magyar katolikus Médiamisszióhoz. A következő területeken várjuk jelenleg önkéntesek jelentkezését:
• fordító önkéntesek (angol, szlovák, olasz, spanyol nyelvekről magyar nyelvre történő fordítás)
• telefonos közönségszolgálati önkéntesek
• további médiamissziós önkéntes tevékenységek.

Adomány (Anyagi támogatás)
Adomány (Anyagi támogatás)

A katolikus televíziók (EWTN, EWTN Kids) önkéntes adományokból tartja fenn magát, rábízva létét, sorsát teljesen a gondviselő Istenre. Kérjük, hogy vegyen részt ebben a munkában, és lehetőségeihez mérten támogassa a katolikus televíziók missziós munkáját, hogy a lehető legtöbb háztartásba a televíziós kábelhálózatokon is eljusson Krisztus örömhíre.

Ha szeretne segítséget kapni abban, hogy a fenti három önkéntességi terület közül melyiket válassza, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. Örömmel segítünk. Kérjük, mondja el nekünk, hogy Önt mi lelkesíti, és hogy Ön szerint a saját plébániája vagy közössége számára milyen szolgálatot nyújthat a katolikus televíziók. Örömmel válaszolunk kérdéseire, és segítünk a továbblépésben.