Mi az EWTN Katolikus Televízión missziója? Az EWTN Szent II. János Pál pápa útmutatását követve kívánja használni a modern kommunikációs lehetőségeket, hogy a huszonegyedik század embere ismét rátaláljon az Örömhírre.

Mióta működik az EWTN Katolikus Televízión? 7 éve a misszió útján. A televíziós társaság magánkezdeményezésre jött létre 2010. augusztus 15-én.  2011. április 30-án kezdte meg napi 24 órás adásának sugárzását az interneten, majd 2012. december 8-án kezdte meg kábelhálózatokon műsorainak továbbítását mint helyi katolikus tematikus televíziós csatorna, Tamási József papi programigazgató irányításával. A televízió 2014. január 1-től országosan elérhetővé tette műsorainak terjesztését.

Milyen jellegű műsorok vannak az EWTN Katolikus Televízión? Az EWTN figyelmet fordít a hétköznapinak tűnő, mégis létfontosságú problémákra és kérdésekre, de megjelenik tartalmai között a család, a gyereknevelés és a közösség témakörén túl többek között az életmód, az egészség és a zöld tartalmak is.

Az első olyan televíziós társaság Magyarországon, amely vállalja a katolikus, keresztény érték közvetítését műsoraiban. Magyarországon egyedülálló módon élőben, magyar nyelven közvetíti Ferenc pápa eseményeit, valamint naponta több alkalommal élő szentmise közvetítést sugároz.

Milyen  műsorok láthatóak az EWTN Katolikus Televízión?

A Katolikus Televízió legnézettebb tartalmai a liturgikus műsorok, kiemelkedően a reggeli és esti szentmise közvetítés, valamint Ferenc pápa magyar nyelvű szinkrontolmács közreműködésével közvetített eseményei. A nézői preferencia központjában állnak a hírek is (minden órában, kiemelkedik a reggeli, a késő délutáni és késő esti sáv). A Délelőtt című, élő stúdióműsorunk minden nap jelentkezik a reggeli szentmisét követően, és ezzel a programmal a délelőtti idősávban szeretnénk meghatározóak lenni. Az adatok alapján tehát a cél továbbra is a lelki tartalom erősítése a „szórakoztatva informálni” irányelve mentén.